Handleidingen

Dit is de handleiding voor het ombouwen van Mc Pherson veerpoten met een coilover draadbus. Wanneer gebruikt je deze set?

  • Indien er niks te koop is voor jouw auto.
  • Indien je zelf je onderstel wil bouwen/aanpassen en zelf de eigenschappen wilt bepalen.

Moeilijkheidsgraad:

  • lassen/slijpen/boren vereist.

We beginnen met de standaard veerpoten en een set draadbus en veerschotels:

 

McPherson veerpoten ombouwen

Hier slijp je de veerschotel af, zodat de gladde veerpoot overblijft. Vervolgens schuif je de draadbus over de veerpoot. Zorg dat tussen de bovenste rand van de draadbus en de de bovenkant van de veerpoot minimaal een cm of 8 overblijft. Dit is nodig om de “bloklengte” (alle windingen bij elkaar opgeteld) van de veer kwijt te kunnen. De draadbus las je aan de onderkant vast aan de pijp van de veerpoot.

diy coilovers

Bij de set zit een bovenste veerschotel met een voorgeboord gat. Deze veerschotel boor je uit, zodat hij over de demperstang valt. De zuigerstang kan bijvoorbeeld 12mm zijn, dus dat betekent een gat van 12mm. Samen met de (originele) bumpstop en speciale race veer, monteer je alles weer in elkaar.

veerpoot met veer

De topmount van iedere auto ziet er anders uit. Zorg dat het toplager rust op de veerschotel zoals dat origineel ook het geval is. Of koop een verstelbare camberplate (zoals ik zelf tweedehands heb gekocht en extra gaten geboord voor mijn eigen auto)

DIY coilover topmount

Zelfgemaakte coilover Volvo 360

Klik hier voor de coilover draadbus.

 

Het modificeren van onderdelen is geheel op eigen risico